NIKKIE DE JAGER OVER HAAR SCHOOLPERIODE

Deel dit bericht

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Nikkie de Jager (27), bekend van NikkieTutorials heeft onlangs een video op haar Youtube-kanaal geplaatst waarin ze vertelt hoe ze haar ‘coming out’ beleefde op school. Ze geeft aan heel veel steun te hebben gehad van de mensen om haar heen. Hoewel het op sommige moment ook zwaar was.

Over de periode op de basisschool

“Als een klein kind was ik altijd de grappenmaker. Het was mijn manier om mezelf te verdedigen, omdat ik heel onzeker was over mijn lichaam, mijn leven. Als ik mensen aan het lachen kon maken, konden mensen me niet pesten”, vertelt Nikkie. Op de basisschool heeft Nikkie de transitie doorgemaakt tot de ‘Nikkie die ze nu is’. “Omdat mensen mijn transitie van dag tot dag zagen gebeuren, waren de meesten heel begripvol. Niet iedereen, maar de meeste mensen wel. Ouders van kinderen hadden vaak wel een mening.”

Een grote steun en toeverlaat voor Nikkie was Juffrouw Juliëtte.

Nikkie de Jager schoolperiode

"Zij bekommerde zich echt om mij. Als ze zag dat mensen me pestten, greep ze altijd in en nam ze het voor me op. Zij was er altijd voor me."

Nikkie de Jager

Eén leraar van Nikkie, gebruikte haar ‘deadname’ na haar coming-out. “Als je transgender bent, heb je een hekel aan die naam, want je haat alles wat ermee te maken heeft: je lichaam, alles.” 

Over de periode op de middelbare school

Toen Nikkie naar de middelbare school ging, wist niemand dat ze transgender was. “We waren naar een andere stad verhuisd.” Nikkie en haar moeder vertelden de directeur en docenten over haar situatie. “Een coming-out op de middelbare school is lastig, want alle kinderen zijn bezig met hun hormonen en ontwikkeling.” 

Nikkie heeft aan haar klas een presentatie gegeven over transgenders. “Ik had het over hoe sterk zij waren.” Aan het einde van die presentatie vertelde Nikkie haar klasgenoten dat zij zichzelf identificeerde met mensen waar ze zojuist over had gesproken.

“Het is zo moeilijk, want je ziet dat de manier waarop ze naar je kijken verandert. Hun blik veranderde toen ik het vertelde. En dat is heel lastig, want je voelt dat hun mening over je anders is nadat je het hebt verteld.”

Ook veranderde dat bepaalde situaties op school. Zo had Nikkie tijdens gym haar eigen kleedkamer omdat sommige ouders niet wilden dat ze zich omkleedde in de buurt van andere kinderen. “Sommige mensen hadden een mening, denk ik.”

Bron: RTL Nieuws

Bekijk hier de video van Nikkie om meer te weten te komen over onder andere haar schoolsituatie.

Nikkie de Jager vertelt tijdens ‘Leraren maken het verschil! – De Superdocent’ nog meer over haar ervaringen op school en over welke lessen je hieruit kunt halen als leraar. Benieuwd? Schrijf je dan in en bemachtig dat ticket!

Meer nieuws

Leraren maken het verschil! Energiek lesgeven

Wil jij je energieker voelen voor de klas en buiten schooltijden? Dan is het programma Energiek Lesgeven op 18 maart 2020 echt iets voor jou!