Juf gaat viral omdat ze energiek lesgeeft

Deel dit bericht

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Tijdens de corona-pandemie ging juf Mackenzie Wenz (Washington, Amerika) viraal door een video te plaatsen op haar TikTok-account. In deze video geeft zij op energieke wijze les (op afstand) aan haar ‘kindergartners’. De video is ruim 13 miljoen keer bekeken en er is tienduizenden keren op gereageerd. De energie spat van het scherm af als je de video bekijkt. Mackenzie laat zien dat ze op deze manier haar leerlingen enorm weet te boeien.

Het is opvallend dat een gepassioneerde en energieke lerares nieuws is en viraal gaat. Blijkbaar wijkt het af van de standaard. Maar ook in Nederland zijn er echt voldoende voorbeelden van ‘bruisballen’ die elke dag alles uit de kast halen om de leerlingen te boeien en bij de les te houden.

Deze energieke manier van lesgeven kost energie. Tegelijkertijd heeft energiek lesgeven veel voordelen. Het houdt jezelf en de leerlingen scherp en fris, het daagt jouw en het brein van de kinderen continu uit én het is wetenschappelijk bewezen dat het werkplezier en daarmee de leerlingenprestaties toenemen.

Wil jij je ook net zo energiek voelen? Krijg dan tips van de topexperts tijdens ‘Leraren maken het verschil! – Energiek lesgeven’ op woensdag 19 mei. Bekijk het programma.

Meer nieuws

Leraren maken het verschil!

Energiek lesgeven

Wil jij je energieker voelen voor de klas en buiten schooltijden? Dan is het programma Energiek Lesgeven op 19 mei 2021 echt iets voor jou!

Leraren maken het verschil! – Energiek lesgeven uitgesteld i.v.m. het Coronavirus

De nieuwe datum voor de studiedag is inmiddels bekend!

Datum: Maandag 21 september 2020

Locatie: Beatrix Theater Utrecht