School afronden in tijden van Corona – wat is de volgende stap?

Cultural Care Au Pair

Deel dit bericht

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Help leerlingen en studenten hun weg te vinden met een investeringsjaar

“Tijdens mijn jaar als au pair leerde ik mijzelf beter kennen, ik had de verantwoordelijkheid voor kinderen, maar ook een verantwoordelijkheid naar mijzelf toe om er een mooi en leerzaam jaar van te maken en alles eruit te halen wat erin zit.”

Eline, voormalig au pair in Washington DC

Steeds meer jongeren vinden het lastig om uit te vinden wat ze willen doen als volgende stap. Welke studie ga ik volgen? Welke richting ga ik op? Wat wil ik doen ik mijn leven? Wat voor carière zal ik later starten? Dit levert veel stress op en resulteert soms in het maken van de verkeerde keuzes. Om volgende stappen te bepalen zijn leraren, ouders en het internet van grote invloed.

Om er echt achter te komen welke keuze goed bij iemand past kiezen steeds meer jongeren voor een tussenjaar met een doel. Niet zomaar een jaartje niks en er even tussenuit maar een jaar van ontdekken en ervaren. Eline wilde dit ook en koos er voor om een jaar als au pair naar Amerika te gaan, niet om zomaar op te passen, maar om veel meer redenen. Lees verder om erachter te komen of dit investeringsjaar iets voor uw leerlingen of studenten zou kunnen zijn.

“Ik ben Eline, 23 jaar en ik ben au pair geweest in Washington DC. Nu ben ik bezig met mijn master, iets wat ik zelf nooit had verwacht te kunnen doen, maar in Amerika ben ik zo gemotiveerd en geïnspireerd geraakt dat ik wil blijven leren. Daarnaast werk ik bij Cultural Care Au Pair, waar ik regelmatig presentaties geef over de avonturen van het au pair jaar, hiermee hoop ik anderen te kunnen laten zien hoe bijzonder een culturele uitwisseling is, en hoeveel je leert en jezelf ontwikkelt als je als au pair naar Amerika gaat.“

Het is een veelzijdig programma en elke au pair heeft zijn of haar eigen reden om hiervoor te kiezen. Wat was jouw doel om te kiezen voor het au pair programma?

“Mijn doel was om even echt voor mijzelf te kiezen en mijzelf deze kans te geven om mij te ontwikkelen weg van mijn dagelijkse routine. Maar vooral ook weg van de constante druk van een studie, werken en een leuk sociaal leven hebben. Ik wilde weg om erachter te komen wat ik nou echt wilde en wat ik leuk vind om te doen. Toen ik het au pair programma tegenkwam was ik verkocht, wonen bij een gastgezin, werken met kinderen, en op deze manier leren over een andere cultuur en over mijzelf klonk als muziek in mijn oren.”

Welke mogelijkheden heeft de organisatie jou gegeven tijdens jouw au pair jaar?

“Tijdens mijn jaar als au pair leerde ik mijzelf beter kennen, ik had de verantwoordelijkheid voor kinderen, maar ook een verantwoordelijkheid naar mijzelf toe om er een mooi jaar van te maken en alles eruit te halen wat erin zit. Door het sociale platform wat Cultural Care je geeft in Amerika kan je altijd in contact komen met andere au pairs, je maakt zo snel nieuwe vrienden. En als je dan al je doelen en dromen met elkaar bespreekt leer je alles net wat meer waarderen. Daarbij heb ik een geweldige band opgebouwd met mijn gastgezin.” 

Hoe heeft het au pair programma bijgedragen aan het starten van je carrière?

“Mijn gastmoeder was een geweldige carrièrevrouw, met haar had ik dan ook veel gesprekken over mijn studie en wat ik nou wilde in de toekomst. Ik leerde dat iedereen anders denkt en dat iedereen slim is op zijn eigen manier. Hierdoor kon ik ook mijn eigen manier van leren beter waarderen en voelde studeren en leren weer als iets leuks in plaats van iets wat moet. Nu dat ik bezig ben met mijn master ben ik hier heel erg dankbaar voor, elke dag leer ik iets nieuws en altijd denk ik weer, ik had hier nooit gestaan zonder al die gesprekken met mijn gastmoeder.”

Hoe heeft dit programma je geholpen met jouw algemene ontwikkeling?

“Tijdens het au pair programma ben ik een stuk sterker in mijn schoenen komen te staan. Ik heb meer zelfvertrouwen gekregen, en kan ook veel beter trots op mijzelf zijn. Daarnaast heb ik zoveel geleerd over de cultuur, niet alleen de Amerikaanse cultuur maar ook andere culturen waar je mee in aanraking komt. Het herkennen van de verschillen in culturen, maar ze vooral ook leren waarderen is één van de grote pluspunten, je wordt een echte wereldburger met een open mindset. Ook heb ik geleerd om iets geduldiger te zijn. Rustig te blijven als iets misgaat, en gezien hoe leuk het is om iemand iets nieuws te leren. Zo heb ik bijvoorbeeld mijn gastkindjes geleerd hoe ze hun veters kunnen strikken. Het is iets heel simpels, maar ze waren heel trots dat ze hun moeder aan het einde van de dag konden laten zien wat ze geleerd hadden.”

Wat voor impact heeft dit programma op jouw toekomst?

“Het beheersen van de Engelse taal is op professioneel gebied natuurlijk heel erg fijn, en als mensen op mijn CV zien staan dat ik Au Pair in Amerika ben geweest zijn ze toch altijd nieuwsgierig. Voor mijzelf zag ik het werken met kinderen echt als een hele mooie werkervaring, waarin ik veel leerde over ontwikkeling maar ook over time management bijvoorbeeld. Ik werd af en toe uit mijn comfort zone gehaald, en heel veel momenten in Amerika waren ‘ de eerste keer dat’, en dan heel vaak de eerste keer dat ik iets helemaal zelf doe. Dat ik die stap heb genomen beïnvloedt tot op de dag van vandaag hoe ik in het leven sta, waarin ik meer durf te doen, vaker nee durf te zeggen of juist ja op iets waar ik voorheen nee op zou zeggen, en ik sta veel sterker in mijn schoenen. Ik ben in een jaar tijd zoveel zelfverzekerder geworden, en ik weet zeker dat na mijn studie dit mij gaat helpen in mijn toekomstige baan.”

Tijdens het jaar kan je 6 studiepunten halen. Hoe heb jij jouw credits behaald en waarom heb je deze keuze gemaakt?

“Voor mijn credits ben ik naar college gegaan. Hier heb ik drie vakken gevolgd. Ik vond het zo gaaf om naar college te gaan, de hele campus was zo ontzettend groot, en ik weet niet hoe vaak ik mijn auto kwijt ben geraakt op het parkeerterrein. Maar het was erg leuk om mijzelf door naar college te gaan uit te kunnen dagen en Amerikaanse vrienden te maken. Door naar college te gaan en een vak psychologie te volgen kon ik echt kijken of ik dit als volledige studie in Nederland bij mij zou kunnen passen. Een andere reden om voor college te kiezen was dat ik wel graag iets ‘schools’ wilde blijven doen, ook omdat ik dacht dat dat het makkelijker zou maken om na het au pair jaar mijn studie weer op te pakken. De vakken vond ik allemaal mega leuk en het gaf mij de kans mijzelf weer een beetje meer te ontwikkelen.”

De organisatie Cultural Care Au Pair?

Via Cultural Care kunnen jongeren tussen de 18 en 26 jaar voor een jaar als au pair naar Amerika. Als au pair maak je deel uit van een Amerikaans gezin terwijl je voor de kinderen zorgt. Au pairs komen terug met veel zelfvertrouwen, Engels als tweede taal, internationale vriendschappen werkervaring en prachtige verhalen. Daarnaast kiezen ze voor een cursus of vak naar keuze om de 6 verplichte credits te behalen. Het au pair jaar is een jaar vol kansen voor de toekomst en het is een goede toevoeging op de CV van een young professional. Met meer dan 30 jaar ervaring en het grootste netwerk van gastgezinnen in Amerika helpt Cultural Care jongeren aan een veilig avontuur waar zij vol vertrouwen en enthousiasme aan kunnen beginnen.

Door te reizen als au pair zijn kost en inwoning inbegrepen en de au pairs verdienen een wekelijkse vergoeding van $195,75. Cultural Care werkt samen met de Amerikaanse overheid, met de American Departement Of State, waardoor zij de officiele sponser van het J-1 exchange visum zijn en au pairs het officiele certificaat na goede afronding van het jaar mogen ontvangen.

Wil jij meer weten over het au pair leven? Dan kan!

Cultural Care geeft gratis gastcolleges op middelbare scholen, MBOs en HBOs om leerlingen meer uitleg te geven over zelfontwikkeling als au pair in Amerika! Het gastcollege kan tijdens een les zoals SLB, mentor uur of bijvoorbeeld in het Engels tijdens de Engelse les worden gegeven! Een voormalig au pair zoals Eline komt graag langs op school of online via Zoom of Teams. Het college wordt aangepast op de lestijden en kan daardoor 30 minuten tot 1,5 uur duren. Komt dit niet handig uit maar wil je de jongeren wel de kans geven om meer over dit programma te weten te komen? Bekijk dan hier de algemene Webinar data.

Zijn er bij jullie op school informatiemarkten of andere momenten waar leerlingen of studenten worden geinformeerd over de volgende stappen na hun huidige richting? Nodig Cultural Care uit en ze komen graag langs! 

Meer nieuws

Leraren maken het verschil!

Energiek lesgeven

Wil jij je energieker voelen voor de klas en buiten schooltijden? Dan is het programma Energiek Lesgeven op 19 mei 2021 echt iets voor jou!

Leraren maken het verschil! – Energiek lesgeven uitgesteld i.v.m. het Coronavirus

De nieuwe datum voor de studiedag is inmiddels bekend!

Datum: Maandag 21 september 2020

Locatie: Beatrix Theater Utrecht