Wat doet de lockdown met jouw mentale en fysieke gesteldheid?

Deel dit bericht

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Nu de lockdown iets versoepeld is, maken we een korte samenvatting van wat de afgelopen periode voor jou in het onderwijs heeft betekend. En wat wij je kunnen bieden als je dit jaar een positieve verandering teweeg wilt brengen in jouw mentale en fysieke gesteldheid.

Het was even omschakelen…

Voor het onderwijs was het afgelopen december natuurlijk opnieuw snel omschakelen naar een andere manier van werken. De ene leraar moest naar school om de lessen voor te bereiden voor het online lesgeven. Misschien ook om leerlingen, waarvan de ouders cruciale beroepen hebben, op te vangen. Anderen moesten werken vanuit huis. Dat vergt nogal wat planning, organisatie- en natuurlijk ook communicatietalent. En dat kan voor de nodige stress zorgen.

Ook zul je niet altijd even fit zijn geweest tijdens de lockdown als ervoor. Misschien ging je toch minder vaak van je werkplek, omdat het videobellen en het digitaal werken nou eenmaal zittend beter gaat. Daarnaast heb je je misschien minder strikt aan de pauzes gehouden. Allemaal gevolgen van het afstandsonderwijs. Daar komt nog bovenop dat de sportscholen gesloten zijn en buiten sporten sinds kort beperkt mogelijk is. En last but not least, we moeten ons houden aan de avondklok. Dat helpt natuurlijk ook allemaal niet!

Kortom, een gekke periode, die veel aanpassingsvermogen en energie kost. En dan kan het allemaal teveel worden. Pas goed op jezelf. Herken je één of meerdere van de volgende signalen:

  • Ervaar je dat je hersenen soms overuren maken?
  • Voel je je mentaal en fysiek vermoeid na deze periode?
  • Ben je soms geprikkeld?
  • Heb je het idee dat je werk nooit af is?

Of herkende je deze signalen al voor de crisis? Dan is het nu tijd voor verandering!

Nu we eindelijk weer een studiedag vol beleving en inspiratie mogen organiseren, kan het natuurlijk niet anders dan over je mentale en fysieke gesteldheid gaan en hoe je deze kunt verbeteren. Gun jezelf die verbetering en bekijk of het programma voor jou interessant is. Klik hier voor alle informatie over deze studiedag.

Meer nieuws

Leraren maken het verschil!

Energiek lesgeven

Wil jij je energieker voelen voor de klas en buiten schooltijden? Dan is het programma Energiek Lesgeven op 19 mei 2021 echt iets voor jou!

Leraren maken het verschil! – Energiek lesgeven uitgesteld i.v.m. het Coronavirus

De nieuwe datum voor de studiedag is inmiddels bekend!

Datum: Maandag 21 september 2020

Locatie: Beatrix Theater Utrecht