Inspirerende sprekers

Uw docenten en gastsprekers

Remco Claassen

Rebelse spreker

Remco Claassen is een rebelse spreker, trainer en auteur die zich richt op de (verdere) ontwikkeling van talent op het gebied van communicatie en effectiviteit. Een van zijn specialismen is het beïnvloeden van zijn

publiek. Remco ontdekte hoe je maximale impact krijgt in gesprekken, vergaderingen, presentaties en jouw lessen. Die kennis deelt hij openhartig. Hij laat zien hoe je trainerstechnieken gebruikt om méér indruk te maken op momenten waarop je aan het woord komt. Het is de droom van Remco om leraren de juiste toolkit mee te geven zodat zij nog beter onderwijs kunnen verzorgen door middel van impactvollere didactiek.

Hester Macrander

Theaterdocent

Hester Macrander is theaterdocent, theaterregis- seur en docent Nederlands. Tevens is zij sinds 2016 internationaal gecertificeerd trainer in Verbindende Communicatie. Hester is docent in hart en nieren, weet wat er speelt in de klas en op school en hoe belangrijk de rol van communicatie in alle facetten van het onderwijs is.

Macrander maakte en speelde in de jaren ‘90’, begin 2000, veertien cabaretprogramma’s en schreef honderden columns voor onder andere de KRO-radio. Humor is in de ogen van Hester onmisbaar, vooral op plaatsen waar mensen leren en groeien, zoals in het onderwijs.

Cody Keenan

Speechwriter van Barack Obama

Cody Keenan is speechwriter en ‘Director of Speechwriting’ voor voormalig president Barack Obama. Cody studeerde political science aan de Northwestern University. Na zijn afstuderen werd hij fulltime speechwriter voor de ‘Barack Obama presidential campaign’ in 2008.

Keenan gaat tijdens de online module ‘De les van je leven’ in op de geheimen achter een mastermindspeech en geeft handige tips ter voorbereiding op de ‘les van je leven’.

Jim Stolze

Trendwatcher, ondernemer en presentatie-expert

Jim Stolze is trendwatcher, ondernemer en presentatie-expert. Jim is een van de twaalf TEDx Ambassadors wereldwijd en het lukte hem om in 2009 TED naar Amsterdam te halen. Dit organiseerde hij vervolgens vier keer. TED is een jaarlijkse, vierdaagse bijeenkomst die in 1984 voor het eerst gehouden werd in Californië.

Sprekers worden uitgenodigd om in maximaal 18 minuten “de presentatie van hun leven” te geven over hun gebied van expertise, over een bepaald project, of iets waarvan zij vinden dat het een idee is dat ver- spreid moet worden. Stolze is zelf een veelgevraagd spreker en kent met zijn ervaring allerlei technieken waarmee het ‘publiek’ continu aandachtig luistert.

Diederik Jekel

Wetenschapsjournalist

Diederik Jekel is een wetenschapsjournalist en schrijver. In 2011 sprak hij op TEDxAmsterdam en werd redacteur van de VPRO-programma’s Noorderlicht en Labyrint. Als presentator begon hij bij De Wereld Leert Door (2013).

Later presenteerde hij de Nationale Wetenschapsquiz Junior en onderdelen van Zapp Live, De Kennis van Nu, De Kennis van Nu Nieuws en voor National Geographic Channel. In Dreamschool (2018) bewees Diederik dat hij ook als docent een zeer inspirerende les kan geven over wetenschap. Zeer ongemoti- veerde en ongeïnteresseerde ‘probleemjongeren’ wist hij twee uur lang zeer aandachtig te boeien.

Sharon Kroes

Nederlands, Europees en wereldkampioen debatteren

Sharon Kroes is voormalig Nederlands, Europees én wereldkampioen debatteren en Nederlands kampioen Eloquentia (welbespraaktheid). Hij was deelnemer, finalist en winnaar van debat- toernooien van Kuala Lumpur tot Oxford en van Bremen tot Istanbul. Sharon Kroes ontving de universitaire onderscheiding ‘Civilitate’ wegens zijn buitengewone prestaties op het gebied van het debat.

Sharon is voormalig debatcoach en speechwriter van het Vlaams en Federaal Belgisch Kabinet. Hij laat op fenomenale wijze zien hoe je door middel van de juiste opbouw van je gesprek je publiek zo optimaal mogelijk kan overtuigen.

Koen Timmers

Author | Speaker | Lecturer

Koen Timmers is docent webdesign aan CVO De Verdieping in Heusden-Zolder (België). Koen is één van de tien ’s werelds beste leraren 2018 (uitgeroepen door Global Teacher Prize). Voor het tweede jaar op rij maakt hij deel uit van de top 50. Koen heeft twee internationale projecten lopen. Zo zorgt hij ervoor dat kinderen in Afrikaanse vluchtelingenkampen les kunnen krijgen via Skype.

In het tweede project worden scholen uit de hele wereld met elkaar verbonden door een webplatform over klimaat. Door middel van (digitale) communicatie heeft hij impact op niet alleen zijn eigen leerlingen, maar ook op leerlingen over de hele wereld.

Art Rooijakkers

Dagvoorzitter

Art Rooijakkers behoort tot de meest bekende televisiepresentatoren van Nederland. Het grote publiek kent hem onder meer als winnaar van ‘Wie is de Mol?’ en later als presentator van datzelfde programma. Art Rooijakkers (1976) behaalde zijn vwo-diploma in Eindhoven.

Hij ging studeren aan de Academie voor Journalistiek in Tilburg en werd later bij NOVA aangenomen als jongste verslaggever ooit. Het bleek de start van een indrukwekkende televisie- carrière. Art zal ‘Leraren maken het verschil! – Meesterlijk lesgeven’ als dagvoorzitter begeleiden.

Schrijf je nu in!

Leraren maken het verschil!
Meesterlijk lesgeven

Ticketprijs: € 369,- per persoon (vrijgesteld van btw) Tijden: inloop vanaf 8.00, aanvang programma 9.30 uur. Afsluiting 16.30 uur.

*Het programma, de sprekers en de entreeprijs zijn nog onder voorbehoud van eventuele wijzigingen.

Schrijf je nu in!