Posted 2 maanden ago

DAGVOORZITTER

Eva Jinek

Eva Jinek is al jaren één van de meest toonaangevende talkshowhosts van Nederland. Haar show Jinek trekt elke werkdag ongeveer een miljoen kijkers. Maar wat heeft Eva voor toegevoegde waarde op een studiedag voor onderwijsprofessionals? Deze vraag ontvangen wij regelmatig en is in eerste instantie helemaal niet gek! Vandaar dat we onze keuze voor Eva Jinek als dagvoorzitter graag toelichten.

Als leraar probeer je iedere dag zo goed mogelijk en flexibel te reageren op onverwachte wendingen binnen je lessen. Binnen het 'live optreden' wat je iedere dag weer verzorgt is er namelijk geen ruimte voor do-overs. The show must go on. Eva moet tijdens haar talkshow ook op en top voorbereid zijn om goed om te kunnen gaan met onverwachte wendingen. Net als bij leraren die voor de klas staan, is er in het werk van Eva geen ruimte voor do-overs. The show must go on.

Daarnaast kan Eva als geen ander de sprekers op de studiedag aan de tand voelen over hun verhaal. Kritische vragen stellen is namelijk wat Eva doet voor de kostwinning, en daarmee is zij bij uitstek geschikt om bijvoorbeeld aan de sprekers te vragen: “Wat kunnen leraren met dit aspect uit jouw verhaal in hun les?” Vandaar dat Eva Jinek onze, maar vooral ook jouw, dagvoorzitter is!

About