Inspirerende sprekers

Uw docenten en sprekers

Maak kennis met de sprekers uit het onderwijs zoals Koen Timmers en Sjef Drummen. Maar ook onderwijsinnovator Peter Joosten en hoogleraar Deborah Nas komen hun verhaal met ons delen. 

Koen Timmers

Finalist Beste leraar ter wereld 2018

Koen Timmers is docent webdesign aan CVO De Verdieping in Heusden-Zolder (België). Koen is één van de tien ’s werelds beste leraren 2018 (uitgeroepen door Global Teacher Prize). Voor het tweede jaar op rij maakt hij deel uit van de top 50. Koen heeft twee internationale projecten lopen. Zo zorgt hij ervoor dat kinderen in Afrikaanse vluchtelingenkampen les kunnen krijgen via Skype. In het tweede project worden scholen uit de hele wereld met elkaar verbonden door een webplatform over klimaat. Door zijn innovatieve manier van lesgeven en door optimaal gebruik te maken van (digitale) communicatie probeert hij niet alleen zijn eigen leerlingen optimaal voor te bereiden op de banen van de toekomst, maar ook leerlingen wereldwijd.

Eva Jinek

Dagvoorzitter

Eva Jinek is journaliste en presentatrice. Jinek startte haar tv-carrière als nieuwslezer bij het NOS Journaal. Al snel presenteerde zij diverse andere programma’s. Eva, die haar studie afrondde aan de Universiteit Leiden, heeft haar eigen talkshow; dagelijks te zien op NPO1. Eva is een veelgevraagde dag- voorzitter.

In verband met haar drukke schema is Eva zeer selectief om congressen of evenementen te begeleiden. Eva is enthousiast over ‘Leraren maken het verschil! – Toekomstgericht lesgeven’ en vindt het bijzonder om een dag speciaal voor onderwijsprofessionals te leiden.

Sjef Drummen

Schooldirecteur

Sjef Drummen is een van de meest toonaangeven- de schooldirecteuren van Nederland op het gebied van toekomstgericht leren. Als medeverantwoordelijke van Agora/Niekée in Roermond ontvangt Sjef jaarlijks tientallen scholen/schoolteams om een kijkje in de keuken te geven van deze innovatieve leeromgeving. De manier van leren op Agora/Niekée kenmerkt zich door het gepersonaliseerde leerconcept dat niet gebaseerd is op content: autonoom leren.

Elke leerling zijn eigen leerroute, diplomagarantie op instroomniveau, meertalige communicatie en state of the art technology. Geen schoolvakken, geen curriculum, geen huiswerk, geen zittenblij- vers, geen schoolboeken en geen leraar voor de klas. Met deze leermethode heeft Agora/Niekée inmiddels diverse onderwijskundige innovatieprijzen gewonnen, waaronder de Ververs Innovatieprijs 2021 voor innovatieve onderwijspraktijk. Agora/Niekée is hét voorbeeld waar in de praktijk alles anders gaat en staat daardoor bekend als een van de meest vooruitstrevende scholen van Nederland.

Richard van Hooijdonk

Trendwatcher en Futurist

Richard van Hooijdonk is topspreker, trendwatcher en futurist. Hij biedt inspirerende lezingen over de trends en ontwikkelingen en hun impact op onze welvaart, welzijn, leven en werk. Hierin biedt hij een verfrissende visie op de toekomst van het onderwijs en de rol van leraren. Richard is bekend van RTL, BNR, VARA/BNN en gastdocent aan Nyenrode en Erasmus universiteit

Peter Joosten

Onderwijsinnovator

Peter Joosten is onderwijsinnovator, biohacker en DIY-futurist. Peter geeft lezingen over de impact van nieuwe basistechnieken op o.a. het onderwijs. Van hieruit behandelt hij vragen als ‘Hoe ziet het klaslokaal van de toekomst eruit, hoe werken individuele leerpaden en hoe ziet de rol van de leraar eruit?’

Deborah Nas

Hoogleraar

Prof. ir. Deborah Nas is deeltijdprofessor aan de Technische Universiteit Delft, medeoprichter van een strategisch innovatiebureau en trendwatcher. Deborah richt zich in haar werk op technologieën die innovaties tot stand brengen in diverse secto- ren. In haar rol als hoogleraar bereidt Deborah leerlingen voor op de toekomst. Vanuit haar technologische achtergrond weet ze welke hulpmiddelen ons in de (nabije) toekomst te wachten staan en hoe deze het onderwijs kunnen verrijken.

Guido Weijers

Cabaretier

Cabaretier Guido Weijers behoort al 15 jaar tot de top van de Nederlandse cabaretwereld. Het grote publiek kent hem van de Oude- jaarsconferences waarin Weijers met zijn kritische blik actuele onderwerpen voorziet van intelligent en humoristisch commentaar. Minder bekend is zijn fascinatie voor menselijk gedrag, wetenschap en psychologie en zijn gezonde weerzin tegen zelfbenoemde geluksgoeroe’s. Weijers ontwierp daarom afgelopen jaar de ‘Masterclass geluk’ waar onderwijzend Nederland zichzelf gelukkig mee kan prijzen.

Schrijf je nu in!

Leraren maken het verschil!
Toekomstgericht lesgeven

Schrijf je vandaag nog in!

Ticketprijs: € 434,- per persoon (vrijgesteld van btw, incl. inclusief 'Google Home Mini')

Tijden: inloop vanaf 8.00, aanvang programma 9.30 uur. Afsluiting 16.30 uur.